Så går en badrumsrenovering till

Fokus på kvalitet och design

En badrumsrenovering är ett stort och viktigt projekt som kräver en utförlig planering för att det ska bli bra och att inga detaljer och funktionalitet missas. Ett badrum ska både vara funktionellt, trivsamt och snyggt.

Vid planeringsstadiet är det viktigt med era val av material, då det skiljer en del i hållbarhet och kvalitet. Det är också viktigt att tänka på olika lösningar som passar det tillgängliga utrymmet. Kanske vill man ha infälld och dimbar belysning eller installera härlig golvvärme för frusna fötter. För att inte tala om valet av kakel, material och färg, valmöjligheterna är oändliga och förvandlar karaktären i badrummet totalt.

Oavsett vad man väljer och i vilken omfattning, är det oerhört viktigt att vara noggrann och göra ett gediget förarbete när man river det gamla badrummet för att undvika fuktskador. Det är en härlig känsla att se sitt gamla slitna badrum förvandlas till en modern och mysig oas för mysiga stunder.

nytt i kakel badrum västerås

Så görs en badrumsrenovering hos oss

Vi förbereder renoveringen innan vi börjar genom att täcka golvet med skyddspapp, och ta dit vår utrustning i form av verktyg och maskiner m.m.

Demontering

Vi plockar bort all inredning, som till exempel toalettstol, handfat, element, armaturer och väggskåp. Vi förser vattenledningsrören med en avstängningsventil och byter ut alla rör. Om man vill kan man behålla blandare, tvättställ och annat om så önskas.

Rivning

Vi river bort hela ytskiktet, till exempel allt kakel och den gamla våtrumsmattan om det finns en sådan. Det blir alltid ett större arbete om avloppsrören behöver bytas ut.

Nybyggnation

Sedan byggs badrummet som avtalat med kunden. Det kan vara endast tak, väggar eller golv – eller alltihop.

Underarbete

Det är oerhört viktigt att tak, väggar och golv spacklas noggrant för att åstadkomma en hård och jämn yta för ett lyckat slutresultat.

Isolering

En viktig komponent i en badrumsrenovering är att applicera fuktspärrar på väggar, golv och skarvar på ett korrekt sätt.

Kakelsättning och fogning

När allt förberedande arbete är gjort sätter vi dit kakel och klinker noggrant fogad med fogmassa. Det är viktigt att detta görs på rätt sätt för att förhindra att fukt tränger in och även för att få till ett vackert resultat.

Interiören

Sedan är det dags att montera all den inredning som vi tagit bort och som har köpts in. Här görs även alla elinstallationer, nya som gamla. När arbetet är avslutat och grovstädat kör vi bort allt byggavfall innan slutbesiktningen görs med kunden.

Vi har oerhört noggranna och erfarna hantverkare och vi garanterar att du kommer att bli helt nöjd. Kundnöjdheten är prioriterad för oss.

Lås oss renovera ditt badrum i Västerås